22/01/19
Tahliye edildikten sonra yeniden tutuklanan ve bir yılı aşkın süredir cezaevinde tutulan HHB ve ÇHD’li 5 avukat ’24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nde açlık grevine başlıyor. Avukat Didem Baydar Ünsal, “meslektaşlarının ‘hukuksuzluğa dikkat çekmek için’ açlık grevine başlayacaklarını” söyledi.

Tahliye edildikten 24 saat sonra tekrar tutuklanan ÇHD’li ve HHB’li avukatlar açlık grevine başlıyor. Aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu 5 avukat, ‘hukuksuzluğa dikkat çekmek’ için açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. Bir sonraki duruşma tarihi olan 18-21 Mart tarihlerinde avukatların yeniden hakim karşısına çıkması bekleniyor. Tutuklu avukatlardan Aytaç Ünsal’ın eşi avukat Didem Baydar Ünsal, “Bu derin sessizliğe ses olabilmek için bu adaletsizliği, hukuksuzluğu teşhir etmek için kendi bedenlerini açlığa yatıracaklar” dedi.
‘TEHLİKEDEKİ AVUKATLAR GÜNÜ’NDE BAŞLAYACAK
Avrupa Demokrat Avukatlar Birliği (AED) ve Dünyada İnsan Hakları ve Demokrasi İçin Avrupalı Avukatlar Birliği (ELDH) ile Avrupa Barosu İnsan Hakları Enstitüsü (İDHAE) tarafından bu seneki “24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü” Türkiye’deki tutuklu avukatlara ithaf edildi. 5 tutuklu avukat ise 24 Ocak’ta açlık grevine başlayacak.
Tutuklu avukatlardan Aytaç Ünsal’ın eşi avukat Didem Baydar Ünsal açlık grevine ilişkin şunları söyledi: “24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü itibariyle tutsak 5 avukat arkadaşımız açlık grevine başlayacak. Bu derin sessizliğe ses olabilmek için bu adaletsizliği, hukuksuzluğu teşhir etmek için kendi bedenlerini açlığa yatıracaklar. Duruşma gününe kadar bu açlık grevi devam edecek. Duruşmaya da bu şekilde gelecekler.”
…
https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2019/01/22/tutuklu-avukatlar-aclik-grevine-basliyor/
https://www.birgun.net/haber-detay/yargi-baski-altinda.html
https://t24.com.tr/haber/silivri-cezaevini-ziyaret-eden-utku-cakirozerden-ozgurluk-cagrisi,804790
https://www.hukukihaber.net/gundem/barodan-tehlikedeki-avukatlar-cagrisi-h370487.html
https://www.frontlinedefenders.org/en/case/selcuk-kozagacli-detained (ENGLISH)
https://eldh.eu/en/2018/11/22/day-of-the-endangered-lawyer-2019/
Updated Report: Incarceration of Turkish Lawyers | Unjust Arrests and Convictions (2016-2018)
https://eldh.eu/fr/2018/11/22/day-of-the-endangered-lawyer-2019/
#24OcakTehlikedekiAvukatlarGünü
#24thJanuaryEndangeredLawyersDay
N.B.: Five detained CHD & HHD lawyers, including CHD president Selçuk Kozağaçlı, will begin a hunger strike on the Day of the Endangered Lawyer, on January 24, 2019.
Tagged: AED, Arrested Lawyers, Day of the Endangered Lawyer, ELDH, IDHAE, Turkey
Leave a Reply